FORCIT INNGÅR AVTALE OM Å KJØPE DELER AV ORICAS VIRKSOMHET I FINLAND OG SVERIGE

Forcit og Orica har inngått en kjøpsavtale som gjelder deler av Oricas virksomhet i Finland og Sverige. Avtalen er underlagt sedvanlig godkjenning av myndighetene. Med avtalen vil deler av Oricas virksomhet i Finland og Sverige bli en del av Forcit. Avtalen dekker virksomheten rundt sivile eksplosive produkter, tilknyttet personell, lagring og stasjoner, samt mobile enheter som trengs for å produsere tjenestene. Transaksjonen påvirker ikke Forcits virksomhet i Norge, som vil fortsette som før.

Transaksjonen, når den er fullført, innebærer at Forcit sitt tjenestetilbud, sitt servicenettverk og sine ressurser i de aktuelle landene. I tillegg medfører utviklingen økt fleksibilitet slik at Forcit står sterkere i møte med fremtidens krav. Forcit utvider også sitt eksisterende produktspekter med Oricas avanserte teknologiske produkter, blant annet trådløse detonatorer (WebGenTM).

«Med oppkjøpet vil Forcit få muligheten i Finland og Sverige til å lære hvordan en global aktør betjener sine kunder på, og vi vil få enda flere førsteklasses produkter til porteføljen vår. Operasjonene til Orica og Forcit i Norge vil fortsette uten endringer», sier Tommi Halonen, COO & Executive Vice President, Explosives.

Mer informasjon:

Vegard Olsen
Mob: +47 988 56 373
vegard.olsen@forcit.no